Meschermolen

Ligging

10 km ten zuiden van Maastricht ligt de Meschermolen statig tussen de weilanden, in Mesch, gemeente Eijsden-Margraten.

Historie

De hoeve zelf is de opvolger van een Karolingische villa. In 1699 werden de tot dan toe in vakwerk opgetrokken gebouwen vervangen door schoon metselwerk. Tot 1920 is de hoeve onafgebroken eigendom geweest van Waalse adel. Vanaf 1920 wordt de Meschermolen bewoond door de familie Lippertz. In 1999 werd een tweede restauratie afgesloten. Thans is het een vakantie en conferentie oord.

Appartementen

Ieder appartement beschikt over een woonkamer met open keuken en per twee personen een slaapkamer, een eigen terras of tuin. De 8, 10 en 12-persoons appartementen en een 6-persoons appartement beschikken over twee badkamers. Er zijn twee 4-persoons appartementen die gelijkvloers zijn.

Kinderen kunnen zich vrij bewegen in een beschutte omgeving. Voor de kleintjes is er een kinderbed, en een speeltuin. Diverse barbecues staan ter beschikking. Keukengerei is ruimschoots aanwezig.

Bed & Breakfast

De bed & breakfast heeft 2, en 1-persoons kamers, gedeeltelijk in het oude woonhuis en gedeeltelijk in de voormalige machine berging.

Conferenties

De Meschermolen beschikt over een accommodatie tot 80 personen met overnachtingsmogelijkheid in de appartementen. Vraagt u naar onze conferentiemap.

Activiteiten

Er zijn prachtige wandel- en tourroutes door het Savelsbos, de Voerstreek en de Ardennen. Via de « Mergelland route » kunt u het Heuvelland verkennen per auto of fiets.

Huisdieren zijn toegestaan, 1 per woning. In de omgeving is een manege waar pony verhuur onder begeleiding mogelijk is. U kunt echter ook uw eigen paard meenemen.

In de zomermaanden kunt u talloze folkloristische feesten bezoeken.

In de directe omgeving :

Openlucht en overdekt zwembad, watersportcentrum, fitness centra, Thermae 2000, fietsverhuur, winkelcentrum, uitstekende restaurants. Er bevindt zich een bushalte op 500 meter van de Meschermolen.

Er is uitgebreide actuele informatie beschikbaar over de activiteiten in de regio.

Foto's

contactgegevens

Toon beschikbaar
Meschermolen
Meschermolen 1
6245 KD, Eijsden (NL)

contactformulier

Voor boekingen of informatie neem contact met ons op.

kaart

loading