Meschermolen

Ligging

10 km ten zuiden van Maastricht ligt de Meschermolen statig tussen de weilanden, in Mesch, gemeente Eijsden-Margraten.

Historie

De hoeve zelf is de opvolger van een Karolingische villa. In 1699 werden de tot dan toe in vakwerk opgetrokken gebouwen vervangen door schoon metselwerk. Tot 1920 is de hoeve onafgebroken eigendom geweest van Waalse adel. Vanaf 1920 wordt de Meschermolen bewoond door de familie Lippertz. In 1999 werd een tweede restauratie afgesloten.

Appartementen

Ieder appartement beschikt over een woonkamer met open keuken, een eigen terras of tuin en per 2 personen een slaapkamer. Keukengerei is ruimschoots aanwezig.

De 6, 8, 10 en 12-persoonsappartementen beschikken over 2 badkamers. Er zijn 2x 4-persoonsappartementen die gelijkvloers zijn.

Diverse barbecues staan ter beschikking.

Kinderen kunnen zich vrij bewegen in een beschutte omgeving. Voor de kleintjes is er een kinderbed en een speeltuin.

Bed & Breakfast

De Bed & Breakfast heeft 1- en 2-persoonskamers en bevinden zich in de voormalige machine berging.

Activiteiten

Er zijn prachtige wandel- en tourroutes door het Savelsbos, de Voerstreek en de Ardennen. Via de « Mergelland route » kunt u het Heuvelland verkennen per auto of fiets.

In de omgeving is een manege waar pony verhuur onder begeleiding mogelijk is. U kunt echter ook uw eigen paard meenemen, maar neem hiervoor van te voren contact met ons op.

In de zomermaanden kunt u talloze folkloristische feesten bezoeken.

In de directe omgeving:

Openlucht en overdekt zwembad, watersportcentrum, fitness centra, Thermae2000, fietsverhuur, winkelcentrum, uitstekende restaurants.

Er is uitgebreide informatie beschikbaar over de activiteiten in de regio of bezoek de website van VVV Zuid-Limburg: https://www.visitzuidlimburg.nl/omgeving/plaatsen/detail/mesch/58/

Foto's

contactgegevens

Toon beschikbaar
Meschermolen
Meschermolen 1
6245 KD, Eijsden (NL)

contactformulier

Voor boekingen of informatie neem contact met ons op.

kaart

loading